Wat zijn de voordelen van WKO?

WKO staat voor warmte-koudeopslag. Dit energiesysteem wordt toegepast in uw appartement. Via ondergrondse bronnen vindt het hele jaar warmte- en koudeopslag van water plaats. In de winter wordt de opgeslagen zomerwarmte gebruikt om uw woning te verwarmen en in de zomer zorgt de koude van de winter voor verkoeling.

De voordelen voor u

Gezond
Omdat uw woning over vloerverwarming beschikt, is er minder luchtstroom waardoor er minder stofdeeltjes in de ruimte aanwezig zijn. Dit zorgt voor schone en frisse lucht.

Comfort
Vloerverwarming is zeer comfortabel. De temperatuur is al behaaglijk wanneer u de vloerverwarming instelt op 19°C of 20°C. Bij traditionele verwarming wordt de thermostaat al snel een paar graden hoger gezet voor een vergelijkbare, comfortabele behaaglijkheid.

Veilig
Omdat er geen aardgas en hete radiatoren in uw appartement aanwezig zijn, is er geen kans op verbranding (aan de radiator), directe CO2 verstikking of een gasexplosie.

Ruimte
U heeft meer ruimte voor de inrichting van uw appartement. Er zijn namelijk geen radiatoren of convectorputten aanwezig en er is geen ketel.

Milieu
De opslag van warmte en koude in de bodem is veel minder belastend voor het milieu dan bijvoorbeeld verwarming door middel van aardgas. Met dit duurzame energiesysteem draagt u daarom bij aan een beter milieu.